Aartappelpastei

2

Kors:

½ Van ‘n 100g pakkie kitskapokaartaaples

170g Meelblom sout

Peper

110g Botter

Vulsel:

1 300g Blik soutvleis, in blokkies gesny

1 280g Blik gemengde groente, gedreineer

110g Beleë cheddar-kaas, in blokkies gesny

Smaakmiddels

Geklitste eiers of melk om mee te verglans

Wyn: Rosanne, Nederburg Rosé, Tasheimer

Metode:

Voorverhit die oond tot 204ºC. Smeer ‘n 23cm (9m duim) vaste pasteiskottel. Berei die kapokaartappels voor volgens die aanwysings op die pakkie. Laat dit afkoel. Intussen word die meelblom en sout in ‘n mengbak geplaas. Vryf die botter met die vingerpunte in totdat die mengsel fyn broodkrummels is. Voeg die kapokaartappels by en meng om ‘n deeg te vorm. Plaas dit op ‘n meelbestrooide werkplank en knie liggies. Plaas die vleis, groente en kaas in ‘n bak, voeg smaakmiddels by en meng deeglik. Gebruik die helfde van die aartappelkors om in die pasteiskottel vas te druk. Versprei die vulsel daaroor. Rol die res van die kors uit om bo-oor die pastei te pas. Borsel die kante van die pastei met water en plaas die boonste kors oor. Sny die kante reg en verseël. Maak ‘n diamantpatroon op die kors met die rugkant van ‘n mes. Riffel die rand. Bak ongeveer 45 minute lank totdat dit goudbruin is. Garneer met olywe, pietersielie, tamatie en komkommer. Kan koud of warm bedien word.