Bier Potjie, (Mpumalanga Potjie)

mpumalanga-potjie

Bestanddele:

• 2 kg beesvleis vir bredies (“stewing beef”), in blokkies gesny

• ½ pak spekvleis, gesnipper

• 2 groot uie, fyn gekap

• 4 huisies knoffel, fyn gekap

• 1 klein blik tamatiepasta

• ½ teelepel sout

• ½ teelepel growwe swartpeper

• 2 koppies Guinness

• 5 wortels, gekap

• 3 stingels seldery, gekap

• 8 murgpampoentjies, in stukke gesny

• 8-10 klein aartappels, geskil

• 1 pakkie bruinuiesop

So Gemaak:

1. Braai eers die spek en beesvleis in jou pot. Gebruik ’n klein bietjie olie hiervoor. Wanneer die vleis bruin is, voeg jy die uie by en braai dit saam met die vleis totdat dit sag is.

2. Gooi die knoffel by en braai dit vir so ’n minuut.

3. Skink die Guinness in die pot (neem een sluk vir goeie geluk). Laat die Guinness vir so 10 minute saam met die vleis borrel.

4. Voeg die tamatiepasta, sout en peper by. Roer die pot dan goed deur.

5. Pak nou die wortels, seldery, murgpampoentjies en aartappels bo-op mekaar in die pot.

6. Strooi die soppoeier bo-oor en sit jou deksel op. Prut dit nou vir so ’n anderhalwe uur.

7. As die sous te lank trek, haal die deksel af. Gee die pot ook gedurende jou kokery af en toe lug deur die deksel eenkant te hou.