Franse Kookkuns: Die Beste In Die Wêreld

Die Franse speel ‘n groot rol in ons hedendaagse eetgewoontes. Wat die Franse anders maak as die res van die wêreld is dat hulle nog vashou aan hulle tradisionele eetgewoontes en disse. Daar is ‘n rede hoekom hulle bekend staan vir die beste in die wêreld as dit kom by kos.  Met die Atlantiese Oseaan aan die Weste, die Alpe in die Noorde, groot oop vlaktes in die Ooste en ‘n klimaat perfek vir groente boerdery in die Suide, maak dat Frankryk ‘n land is met ‘n klimaat en biome vir ‘n groot verskeidenheid kultivars.

sky-panorama-views-of-paris-vitalmag7

Frankryk is nogsteeds ‘n land wat eet as ‘n plesier sien en nie as net nog ‘n geleentheid om vir jou liggaam te gee wat dit nodig het om deur die dag te kom nie. Tussen die botter souse en die kunsstige disse is dit maklik om te verstaan hoekom ander lande jaloers is op die Franse se kookkuns. Tog is dit nie die kos wat hulle maak wat so spesiaal is nie, maar die manier wat hulle dink oor hulle kookkuns. Daar is baie eetgewoontes wat ons by die Franse kan leer asook redes wat bewys dat hulle wel – soos statistieke wys – die beste is in die kombuis.

Die Franse het nog altyd by drie maaltye ‘n dag gehou en glo nie daarin om tussen maaltye te peusel nie. Skool kinders sal wel ‘n vrug tydens pouses eet. Vir hulle is dit heeltemal normaal om honger te raak tussen maaltye, want volgens hulle tradisie eet hulle net wanneer dit in ‘n vaste etenstyd val. Middagete is die belangrikste maaltyd van die dag.  Etenstyd is ‘n twee uur lange aktiwiteit. Nie ‘n 15 minute rustyd voor jou rekenaar nie. Jy moet aan ‘n tafel saam met goeie geselskap sit en eet en ‘n glas wyn saam met die ete geniet. As jy nie wyn verkies nie is water die tweede opsie. In Frankryk word jy as vreemd, hartseer en selfs ongeskik gesien as jy nie saam aan tafel eet nie. Wegneemetes is nie populêr in Frankryk nie a.g.v die traditionele etenstye en om aan tafel te sit en eet. Die Franse eet kleiner porsies as dié in Amerika, wat die reuse porsies wat in hulle borde gesit word opeet. Dit is die groot rede hoekom Frankryk nie sukkel met mense wat oorgewig is en vetsug het nie. Hulle eetgewoontes is bonatuurlik gesond en iets waarna ‘n mens moet na strewe om ‘n gesonde leefstyl te handhaaf.

Hier is nog ‘n paar redes hoekom die Franse beter is met kos:

•  Frankryk het vir die wêreld sjampanje en heerlike wyn gegee.

• Hulle eet sjokolade croissants vir ontbyt.

• Botter is amper vir hulle meer belangrik as water, want al hulle disse                                              bevat botter.

• Frankryk maak om en by 350 tot 400 verskillende tipe kaas.

• Daar is ‘n rede hoekom meeste terme in ‘n kombuis ‘n Franse naam het.

• Hulle Nutella bottels is groter as ons s’n.

• Hulle reguleer hulle kos strenger as hulle visas.

Al hoe meer rede hoekom ons meer en meer soos die Franse moet eet.