‘n Potjiekos storie

In Suid-Afrika is potjiekos ‘n dis wat die beste opsie is vir ‘n groot ete saam met familie en vriende. Veral buite. Potjiekos moet nie verwar word met ‘n bredie nie aangesien potjiekos met min vloeistof gekook word en nie geroer word nie. Tradisioneel word vleis, wortels, kool, blomkool en aartappels saam in ‘n ronde drie been swart pot gegooi.

n-potjiekos-storie

Die drie-been swart pot kom van die Duitsers af wat dit in die 17de eeu van Nederland af saamgebring het. Nou word daar orals in Suid-Afrikaners se huise ‘n swartpot gevind. Alhoewel die swart pot van die Duitsers af is is die oorsprong van potjiekos te danke aan die Voortrekkers. Die Voortrekkers moes van die veld af lewe en het die wild wat hulle gejag het in die pot saam met groente gekook aangesien dit die maklikste en vinnigste manier van kosmaak was. Die bene van die wild wat hulle gejag het is by die pot bygevoeg om sodoende die inhoud te verdik.

Wanneer ‘n potjie behoorlik gemaak word sal jy nogsteeds in staat wees om al die verskillende geure en kleure te sien en proe. Loer gerus na hierdie maand se resepte bylaag om te sien watter potjie by elke provinsie pas.