TARENTAALPOT.

2 Tarentale, gesny in porsies
1 Pak (250g) ontbytspek
10 aartappeltjies
1 handvol klein droê appelkosies
3 naeltjies
‘n halwe koppie appelkooskonfyt
1 handvol gemengde neute, gekap
2 hoenderaftreksel blokkies
Knypie peper
1 hand vol sultanas
Sout na smaak.

As ‘n hoender se boude begin optrek,dan is hy gaar. Maar ‘n tarentaal se boude kan kaal tot teenaan sy ken optrek, dan is hy steeds kunstande se moses. Daarom is die wagwoord vir tarentaal se kind “geduld”. Twee jong tarentale, as jy hulle in die hande kan kry, is uiteraard veel beter as twee oues.

Braai die tarentaalporsies saam met die gesnipperde spek totdat dit bruin is. Voeg nou die aartappeltjies by, asook die appelkosies. Prut vir sowat 1 uur. Meng die ander bestanddele in ‘n bottle en giet bo-oor. (Krummel die hoenderaftrekselblokkies voordat dit met die ander bestanddele gemeng word.) Prut vir nog ‘n halfuur. Moet nie die spul roer voordat die vleis

3 thoughts on “TARENTAALPOT.

  1. It’s an amazing piece of writing in support of
    all the online people; they will obtain advantage from it
    I am sure.

Comments are closed.